miércoles, 9 de octubre de 2013

Visita institucional de proximitat a les entitats.

Dimarts passat, l'Alcalde del nostre municipi, el Sr. Jaume Bosch, la Regidora del Districte Sud, la Sra. Pepi Zapata, i els tècnics de Participació Ciutadana van visitar la nostra seu al Centre d'Educació Ambiental de Torre de la Vila en el marc de les visites que l'alcalde realitza a les entitats dels diferents barris de la ciutat.



Els hi vam explicar les tasques que realitza els voluntaris forestals en el territori i els projectes que estem portant a terme, com el projecte de sensibilització de "la Cendra" o la implementació de la Sala de Ràdio i Operacions. Aquesta sala (foto) disposa de recursos cartogràfics sobre franges de protecció, punts d'aigua, camins forestals i agraris, etc. amb la finalitat de realitzar un seguiment de l'estat de l'entorn natural i les incidències que es produeixen.


















Tambè es disposa d'un panell amb informació cartogràfica i operativa per incendis forestals, amb possibilitat de localitzar columnes de fum a partir de la radioinformació que envien les diferents torres de guaita distribuides pel territori. L'objectiu és més ambiciós: poder coordinar els recursos ADF de l'ADF Puig Vicenç i de la resta de la comarca, amb personal voluntari capacitat per aquesta tasca.




En acabar la visita li vam lliurar una còpia de la candidatura del nostre projecte de Prevenció d'Incendis Forestals i Sensibilització Ambiental "la Cendra" als Premis de Prevenció d'Incendis que la Diputació de Barcelona otorga a les ADF. 

Finalment, li vam transmetre les dificultats que tenim per motivar al voluntariat i fer eficient la nostra activitat, degut a problemes de coordinació amb el Servei Local de Seguretat i la necessitat de renovar el parc mobil actual (limitat i vell).

No hay comentarios:

Publicar un comentario