jueves, 3 de octubre de 2013

Dia Mundial de les Aus a St.Ramon Diumenge 6 Octubre 2013

Aquest diumenge 6 de octubre es celebra el Dia Mundial de les Aus amb una jornada científico-divulgativa a la mateixa ermita de Sant Ramon.

 El cartell ha estat dissenyat pel creador de la nostra mascota Cendra. christopherlueiza@gmail.com

Enguany els organitzadors som l'Agrupació Naturalista de Sant Boi i els voluntaris forestals de l'ADF, amb la col·laboració l'Associació PRODEMA, l'Ajuntament i els Agents Rurals.
Desde la nostra entitat i el Servei de Medi Ambient municipal no es volia perdre la tradició i es va optar per organitzar una jornada dedicada al cens i seguiment d'aus migratòries que porta a terme, entre d'altres activitats i desde fa més de 15 anys al nostre poble, els voluntaris de l'Agrupació Naturalista. 


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgmnIB260xCqLuuaVaK_QXGJTJe7ZYeyln_vO5t2XbVzGXv_vAOvquWe0VaoH20xI_YqNczii3RmsR_ftfoalRGrcO7sOFb_kaRwgVJS1Bb-Wo8DBZICfgSWDMEXWjA2oKqOSErmNiSs1Fb/s1600/Nueva+imagen+%25281%2529.png

 Per aquestes dates, els observadors d'aus finalitzen la campanya de cens d'aus migratòries i els trobem els caps de setmana a l'ermita de Sant Ramon, amb els seus binocles i "catalejos". Molts ciutadans amb curiositat interactuen amb els observadors, s'informen de la seva activitat i fins i tot poden observar alguna au amb els binocles cedits pel Centre d'Interpretació del Paisatge (CIP).


http://www.riugaia.cat/info/wp-content/uploads/Alliberament-xoriguer.jpgPer altra banda, es preveu que els Agents Rurals ens portin alguns exemplars d'aus rapinyaires que han recuperat al Centre de Recuperació de Fauna de Torreferrusa.
Dades Centre Recuperació Fauna Torreferrusa GENCAT
Desprès d'explicar què es fa en aquest centre, procediran a l'alliberament d'aus desde la mateixa ermita de Sant Ramon, com ja era habitual en anteriors ocasions.




 Esperem que la jornada sigui entretinguda i divulgativa per a tots. Enrecordeu que es disposa del servei de bar-restaurant de l'ermita (web en construcció). El telèfon de reserves 606 952 315 (Ass. PRODEMA).

Amb l'esperit de col·laborar amb les entitats del poble volem continuar dinamitzant i millorant activitats i jornades de caire ambiental. Agraïm en aquesta ocasió a Creu Roja de Sant Boi per la seva aportació en la seguretat de l'esdeveniment.

Tambè informem que l'Associació de Veïns i Veïnes del Casc Antic de Viladecans organitza una pujada matinal de caminants el mateix dia. Respectem l'entorn i els usuaris a peu, en bicicleta o en vehicle a motor. Compartim el cotxe si es possible i fem servir els contenidors de recollida selectiva disposats. Gràcies

No hay comentarios:

Publicar un comentario