domingo, 2 de junio de 2013

La Cendra serà el nom de la mascota de l'ADF !!

 Desprès de gairabé un mes de campanya divulgativa, el passat dissabte 25 de maig es va fer l'acte oficial de presentació de la cabreta que representa la nostra entitat a l'Ermita de Sant Ramon.

Cartell de la campanya divulgativa de la mascota
Eecordem que es va iniciar amb una jornada lúdica a la Plaça Catalunya de Sant Boi el dia 4 de maig, amb diferents activitats pels nens vinculades a la divulgació de la nova mascota i el medi ambient, exhibició artística de motoserra i d'eines per extingir incendis, així com la mostra d'unes cabretes de ramat que treballava al voltant dels barris de muntanya pel control del sotabosc. Durant el dia, els nens i nenes seleccionaven, en una butlleta, un nom o bé proposaven un de diferent.
La setmana següent es va oferir la oportunitat de poder participar en la elecció del nom a 4 casals de barri.

Taula de votació a Can Massallera

 Desprès de l'escrutini, quasi 200 vots, el nom més votat fou Roqueta (un 35%), seguit de Ramoneta (un 17%), Adefina (un 7%) i Aniceta (un 2%). No obstant, entre totes les propospes lliures (un 39%), CENDRA ens va agradar força i vam decidir que fos el nom de la mascota.




 


Durant l'acte a l'Ermita de Sant Ramon es va oferir el taller de dibuix i pomes del Parc Agrari, les quals van ser de bona rebuda entre els assistents, corredors, ciclistes i caminants que arribaven a l'ermita. També es va dinamitzar la visita del Centre d'Interpretació del Paisatge, portat per voluntaris de l'Associació PRODEMA i de l'ADF els caps de setmana.

Muntatge a l'Ermita

 Finalment, es va concloure l'acte amb 5 obsequis pels nens (una motxilla i samarreta) que els van donar diferents col·laboradors d'aquesta campanya i implicats en la prevenció dels incendis: Ajuntament de Sant Boi, Agents Rurals, Pastors de La Gaiata i lògicament els voluntaris de l'ADF.
Una de les guanyadores del sorteig amb un representant dels col·laboradors (Agents Rurals)















Considerem que el nom CENDRA no s'ha d'interpretar negativament. Les cendres aporten molts minerals nutrients al terra desprès d'un incendi i, torna a crèixer vegetació. Entenem el foc com una pertorbació dinamitzadora dels nostres boscos mediterranis, fins i tot, necessària per renovar la biomassa i les estructures vegetals i controlar l'acumulació del combustible.
No obstant, la realitat forestal que "patim" fa que el foc pugui esdevenir-se una pertorbació molt severa, que afecti als ecosistemes negativament i als bèns humans que s'hi troben dins o vora el bosc.

Amb aquest missatge volem continuar la nostra tasca de sensibilitació ambiental, dirigida sobretot als escolars, veïns de les àrees periurbanes i propietaris forestal, cap al conscienciació de conviure amb el risc d'incendi forestal, de com mitigar-ho i protegir-se si s'escau.

 Gràcies per seguir-nos!


No hay comentarios:

Publicar un comentario